MENIU

Instituţiile publice din Galaţi au început să cumpere măşti şi dezinfectant pentru funcţionari

Foto: htl-wireless.com

Instituţiile publice din Galaţi au început să cumpere măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante pentru funcţionarii care lucrează la ghişeele de relaţii cu publicul, aşa cum a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"Primăria a început demersurile de achiziţionare a măştilor de protecţie şi materialelor dezinfectante", a declarat, Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.

Potrivit oficialului, vor primi măşti de protecţie cu prioritate lucrătorii de la registratura Primăriei, de la birourile de eliberare a actelor de urbanism, de la departamentele de plată a taxelor şi impozitelor locale sau de la serviciile de ajutor social, adică cei care intră în contact direct cu cetăţenii.

Măsuri similare iau şi celelalte instituţii care lucrează cu publicul. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră decide, marţi, ce cantitate de măşti de protecţie şi material dezinfectant să achiziţioneze pentru cei aproximativ 1.000 de poliţişti de frontieră. Totodată, instituţia reînfiinţează, alături de Direcţia de Sănătate Publică, puncte de triaj medical în punctele de trecere a frontierei: Galaţi-Giurgiuleşti, Oancea-Cahul, Zona Liberă Galaţi şi Port.

Măsuri sporite de securitate sunt impuse şi în unităţile de învăţământ. Elevii şi studenţii sunt triaţi zilnic, iar cei care prezintă simptome de gripă sunt izolaţi şi îndrumaţi către Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva".

În paralel, sunt intensificate controalele în punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică reia campania de informare a populaţiei cu privirea la riscurile şi profilaxia gripei noi. Autorităţile sanitare le recomandă cetăţenilor să evite marile aglomerări umane şi, dacă au simptomele gripei noi, să evite automedicaţia şi să se prezinte de urgenţă la medic.

Până acum, în judeţul Galaţi au fost confirmate şase cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1.