MENIU

Instanţa n-a ţinut cont de susţinerea că Becali e europarlamentar, pentru că n-a avut dovezi

Foto: NewsIn

Judecătoria Sectorului 1 nu a ţinut de susţinerile avocatului lui Gigi Becali cu privire la calitatea de europarlamentar atunci când a respins cererea de ridicare a controlului judiciar, pentru că nu s-a făcut dovada acestei calităţi, se arată în motivarea hotărârii de marţi.

"Instanţa nu va analiza prezenta cerere în raport de susţinerile orale ale apărătorului petentului cu privire la calitatea de europarlamentar a acestuia, apreciind ca prematură invocarea acestei calităţi, având în vedere că potrivit calendarului stabilit de Autoritatea Electorală Permanentă, validarea rezultatelor alegerilor europarlamentare care au avut loc la 7.06.2009 se va face la data de 11.06.2009", se susţine în motivarea hotărârii Judecătoriei Sectorului 1.

Judecătoria Sectorului 1 arată, apoi, că a decis să lărgească controlul judiciar aplicat lui Becali, permiţându-i acestuia să circule liber în toată ţara, din cauza atitudinii corecte pe care acesta a avut-o după ce i s-a permis să-şi susţină campania electorală. "Instanţa are în vedere atitudinea petentului după încuviinţarea de către instanţă a părăsirii limitei teritoriale stabilite iniţial prin încheierea Tribunalului Bucureşti în sensul conformării întocmai a petentului dispoziţiei instanţei", se mai arată în decizia magistraţilor.

Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a declarat, marţi, pentru NewsIn, că decizia Judecătoriei Sectorului 1 este corectă, ţinând cont de actele existente până în acest moment la dosar, avocatul susţinând că instanţa nu a avut documentele care să ateste calitatea de europarlamentar a patronului Steaua.

"Vom face recurs, eu mă aşteptam la decizie, este o decizie corectă, ţinând cont de actele existente la dosar. Practic, instanţa consideră că el nu este un pericol pentru a călători în toată ţara, în schimb nu s-a dat mai mult acum, pentru că instanţa nu a avut la dosar actele care să ateste calitatea de europarlamentar a lui Gigi Becali", a declarat Dancu.

Judecătoria sectorului 1 a decis să respingă cererea lui Gigi Becali de ridicare a interdicţiei de a părăsi România, modificând în schimb controlul judiciar aplicat patronului stelist, în sensul că acesta poate să meargă prin ţară.

Gigi Becali a făcut scandal în sala de judecată, marţi, la soluţionarea, de către Judecătoria Sectorului 1, a cererii sale de a i se ridica interdicţia de a părăsi ţara, el afirmând că ceea ce fac procurorii este o batjocură. "Procesul ăsta a lui Becali este o mare demagogie. E cel mai mare circ din ultimii 60 de ani. Toată lumea ştie că trei tâlhari au făcut o plângere că i-am sechestrat, lucru care nu este adevărat", a spus patronul Stelei.

Tot în sala de judecată, Becali i s-a adresat nervos procurorului de şedinţă. "M-aţi ţinut vreo două săptămâni la arest la mişto. Da ce vreţi voi? Batjocura lui Becali 200 de ani?", a afirmat el.

Gigi Becali a susţinut că, pentru a continua ancheta în cazul său, procurorii trebuie să ceară ridicarea imunităţii în Parlamentul European. "Vă daţi seama că, în momentul în care voi spune pentru ce sunt anchetat, va fi circul circului", a declarat el.

Becali a fost reţinut de procurori, pe 2 aprilie, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost, apoi, arestat preventiv, pe 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 17 aprilie, admiterea recursului făcut de Gigi Becali împotriva hotărârii Judecătoriei Sectorului 1 şi eliberarea provizorie sub control judiciar a acestuia.

Acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal i-au fost aduse lui Becali, după ce acesta i-a sechestrat pe cei care îi furaseră maşina, lăsată nesupravegheată, pentru 10 minute, în luna ianuarie, cu cheile în contact.