MENIU

Instanţa a respins eliberarea a trei din inculpaţi în dosarul corupţiei din fotbal

Foto: Realitatea TV

Proces cu peripeţii la Tribunalul Prahova. Aici a avut loc prima înfăţişare din dosarul în care finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, directorul pentru relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, şi alte 12 persoane sunt acuzate de corupţie.

Unul dintre inculpaţi a leşinat în sală, cererea altuia a fost amânată până după terminarea protestului magistraţilor iar fiul lui Penescu şi-a găsit maşina blocată într-o parcare cu plată.

La primul termen din dosar, instanţa a refuzat eliberarea sub control judiciar pentru Cornel Penescu şi principalul său colaborator, Liviu Făcăleaţă. Nici Gheorghe Constantin, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a solicitat revocarea mandatului de arestare preventivă, nu a avut câştig de cauză. Cazul lui Florin Prunea, director al FRF, care vrea să plece din România, a fost amânat până după încheierea protestului magistraţilor.

"Deocamdată aştept ca să mi se ridice interdicţia de a părăsi ţara, pentru a putea să muncesc", a declarat Florin Prunea, director pentru relaţii internaţionale FRF.

Cristian Libertatu, fostul şef al OPC Argeş, a leşinat în timpul procesului şi a plecat de la tribunal cu ambulanţa.

"A făcut o lipotimie, probabil în sală. Dânsul este cu parametrii hemodinamici în limite normale, dar are o mică modificare pe electrocardiogramă", a afirmat Mihael Pantaia, medic SAJ Prahova.