MENIU

Inspectoratul de Muncă a sistat lucrările la Pasajul Băneasa până la remedierea deficienţelor

Foto: NewsIn

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) al municipiului Bucureşti a sistat, în urma controlului desfăşurat, lucrările la Pasajul Băneasa până la remedierea deficienţelor, cea mai gravă fiind sprijinirea deficitară a malurilor, a declarat inspectorul-şef Constantijn Bujor.

"S-a făcut un proces verbal de sistare a activităţilor până la remedierea deficienţelor constatate. Cea mai mare deficienţă, aşa cum s-a văzut de altfel foarte bine, a fost sprijinirea malurilor", a spus Bujor.

El a precizat că ITM Bucureşti a solicitat documente antreprenorului şi constructorilor şi aşteaptă ca acestea să fie aduse la sediul Inspectoratului luni dimineaţă, la ora 9.

Până la remedierea deficienţelor, lucrările nu pot continua. "Ar fi de natura infracţiunii dacă încep lucrările până la constatarea remedierii deficienţelor", a explicat Bujor.

Trei muncitori au murit după ce un mal de pământ de la pasajul Băneasa, unde lucrau, a căzut peste ei 22 mai seara. Un al patrulea a reuşit să scape cu viaţă.

Bărbatul fusese dus, pe 22 mai seara, la Spitalul Elias din Bucureşti, în stare de şoc, au declarat medicii de la Camera de Gardă. Acesta se află în afara oricărui pericol, nefiind descoperite leziuni în urma investigaţiilor medicale efectuate, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu. Muncitorul a fost externat, pe 24 mai, din spital.

Al doilea muncitor a fost descoperit în jurul orei 24.00, fără viaţă, însă, după ce a murit, pe 22 mai, în jurul orei 21.00.

Al treilea, găsit tot mort, a fost scos de sub mal, pe 23 mai, în jurul orei 03.00.

Ultimul cadavru a fost scos din pământ tot pe 23 mai, în jurul orei 07.00.

Concluziile preliminare ale Inspectoratului de Muncă arată că vinovată de producerea accidentului ar fi firma care i-a angajat pe muncitori.

După ce primul cadavru a fost scos, un utilaj industrial al societăţii Apa Nova a început să aspire pământul din locul unde au fost prinşi cei trei muncitori.

Muncitorii decedaţi şi cel care a supravieţuit erau angajaţii unei firme subcontractoare a constructorului pasajului, firma portugheză Lena, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director în Ministerul Transporturilor.
Mai multe articole despre:
muncitori accident de muncă pasajul Băneasa