MENIU

Înscrierile în grădiniţele din Capitală vor fi verificate de inspectoratele şcolare

Foto: romanialibera.ro

Grădiniţele din Capitală vor fi monitorizate de inspectoratele şcolare de sector, începând de luni, pentru a se verifica dacă toate procedurile de înscriere sunt respectate, a precizat directorul de comunicare al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

"Vom avea acţiuni de control şi monitorizare a înscrierilor, pentru a fi siguri că nu există niciun fel de nereguli de procedură. Vom verifica de la capacitatea grădiniţei şi numărul de copii reînscrişi, până la cererile de înscriere depuse în perioada 15 mai - 1 iunie", a precizat Banu.

În perioada 1-5 iunie, cererile de înscriere vor fi discutate şi aprobate în cadrul consiliilor de administraţie ale grădiniţelor. Condiţiile principale pentru aprobarea unei cereri de înscriere sunt domiciliul în circumscripţia şcolară arondată grădiniţei sau locul de muncă al părinţilor în apropierea instituţiei de învăţământ preşcolar. Părinţii ai căror copiii vor fi acceptaţi pe numărul de locuri aprobat prin cifra de şcolarizare vor fi anunţaţi pe 8 iunie.

Luni, în ultima zi de înscrieri, majoritatea părinţilor depuseseră deja cererile. În cele mai multe grădiniţe, numărul cererilor a fost mai mare decât cel al locurilor disponibile. La Grădiniţa nr. 1 din Capitală, de pildă, cele mai multe locuri au fost ocupate cu reînscrieri, potrivit educatoarelor.

La unele grădiniţe, luni se anunţa deja că toţi copii care au depus actele vor fi înscrişi. "Avem 41 de locuri şi 48 de cereri, însă vom accepta toţi copiii", spune o educatoare de la Grădiniţa nr. 90 din sectorul 6.

Alte grădiniţe mai au încă locuri disponibile. Printre acestea se numără Grădiniţa nr. 117 din sectorul 1, unde au fost înregistrate 318 cereri pe 340 de locuri.

Potrivit ISMB, Capitala se confruntă cu un deficit de locuri în instutuţiile de învăţământ preşcolar estimat la 7.000. Teoretic, deficitul de locuri în grădiniţele de stat din Capitală este de circa 28.000 de locuri, în condiţiile în Bucureşti sunt circa 58.000 de copii de vârste preşcolare, iar cifra de şcolarizare pentru anul 2009-2010 este de  aproape 30.000 de locuri. Practic, anul trecut, numărul copiilor înscrişi a fost de aproape 40.000, deşi numărul de locuri era de 26.200.

ISMB a anunţat că, până la începerea anului şcolar, se va încerca înscrierea unui număr cât mai mare de copii, în principal prin suplimentarea numărului de copii într-o grupă.

Mai multe articole despre:
copii Bucureşti capitală grădiniţe cerere înscrieri