MENIU

Infractori cu paşaport românesc: Ce măsuri credeţi că ar trebui să ia statul român împotriva violatorilor şi hoţilor din diaspora?

Foto: NewsIn
Italia a lansat un val de xenofobie faţă de români

Un nou val de infracţiuni comise de români în străinătate creează din nou tensiuni între România şi Italia. Un membru al guvernului italian cere castrarea violatorilor, în urma protestelor iscate în Italia împotriva cetăţenilor români arestaţi pentru un viol în Guidonia. Ce măsuri credeţi că ar trebui să ia statul român împotriva violatorilor şi hoţilor din diaspora?

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, aflat în vizită în Spania, şi-a exprimat preocuparea în legătură cu incidentul din Guidonia şi cu efectele acestuia asupra comunităţii româneşti. Diaconescu  a vorbit la telefon cu  Franco Frattini, omologul său italian, atrăgându-i atenţia că nu trebuie incriminată o comunitate întreagă pentru faptele unui unui număr restrâns de cetăţeni.

Şase cetăţeni români au fost arestaţi de poliţia italiană pentru un viol comis în Guidonia. Patru dintre ei sunt acuzaţi de viol, iar ceilalţi doi de favorizarea infractorului. Alţi români au fost arestaţi în acest caz sub acuzaţia că i-au ascuns pe violatori.

CITEŞTE MAI MULT AICI

Mai multe articole despre:
Italia viol infractori infracţiuni