MENIU

Indonezia confirmă primele cazuri de gripă porcină, situaţia din Argentina se înrăutăţeşte

foto: mysanantonio.com

Ministerul indonezian al sănătăţii a confirmat miercuri primele cazuri de gripă porcină din această ţară, în timp ce în Argentina virusul a provocat şapte noi decese, ridicând numărul total al morţilor la 17.

Cazurile înregistrate în Indonezia sunt un pilot de avion din Jakarta şi  o turistă străină aflată pe insula Bali.

În Argentina, ţara sud-americană cu cele mai multe decese provocate de gripa porcină, virusul a infectat până în prezent 1.294 de persoane, a anunţat Ministerul Sănătăţii citat de AFP. Patru dintre cei şapte pacienţi care au murit locuiau în Buenos Aires, iar restul în regiunea din jurul capitalei. 

Chile, stat învecinat, a înregistrat până în prezent cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1), 5.186, potrivit unui bilanţ anunţat de autorităţi marţi seara.

Gripa porcină ameninţă în special ţările din sudul Americii Latine, unde în această perioadă este iarnă şi unde vârful epidemiei va fi atins în următoarele săptămâni, potrivit estimărilor. 

Săptămâna trecută, Guvernul argentinian a deblocat 88,43 de milioane de pesos (17 milioane de euro) pentru a cumpăra antivirale. În paralel, Chile a decretat stare de urgenţă medicală, permiţând spitalelor să angajeze personal suplimentar şi să cumpere repede, fără licitaţie, toate echipamentele necesare pentru a face faţă unei pandemii. 

La nivel mondial, virusul A(H1N1) a infectat până în prezent 52.160 de persoane din 100 de ţări şi teritorii şi a provocat 231 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dat publicităţii luni. 

Mai multe articole despre:
Argentina Indonezia decese gripă porcină antivirale