MENIU

Indonezia: 77 de oameni au murit după ce un lac de acumulare s-a revărsat

Foto: RTV

Tragedie în Indonezia după ce vineri un baraj de la periferia Jakartei s-a rupt! Numărul celor care au murit inecaţi a ajuns la 77, iar aproape 100 de oameni sunt in continaure daţi dispăruţi. Apa a năvălit ca un tsunami în miez de noapte şi a ras peste 400 de case.

Barajul a cedat din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile. Peste 2 milioane de metri cubi de apă au năvălit prin spărtura din dig, golind aproape lacul de acumulare. Cei care au supravieţuit viiturii îşi plâng acum morţii.

"Şuvoaiele erau extrem de puternice, ca un tsunami. Nu am putut să fac nimic să-mi ajut familia. Am fost luat de ape şi eu şi soţia. Ea a murit", a declarat Cecep Rahma, unul dintre supravieţuitori.

Indonezianul şi-a pierdut în urma potopului şi fiul şi nepoata de doar zece luni. Este doar unul din miile de sinistraţi care îşi petrec noaptea sub cerul liber sau în adăposturi improvizate. Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor au fost suspendate pentru că ploile au reînceput cu furie. Autorităţile se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească. 

Mai multe articole despre:
morţi Indonezia Jakarta ploi torenţiale văl