MENIU

Incendiul din Pipera nu a fost stins în totalitate, pompierii au intervenit cu cinci autospeciale

Foto: RTV

Incendiul izbucnit sâmbătă seara la depozitul de cauciucuri din Pipera nu a fost stins în totalitate în acea zi, deoarece o parte a acoperişului s-a prăbuşit, îngreunând intervenţia pompierilor, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Anca Onofrei.

Potrivit lui Onofrei, la faţa locului, în această dimineaţă au ajuns cinci autospeciale cu apă şi spumă, o maşină de la descarcerare şi un echipaj SMURD. "Cauzele incendiului nu s-au putut stabili deocamdată, întrucât pompierii încă nu au putut să intre în clădire", a precizat Onofrei.

Împrejurările în care s-a produs incendiul vor fi stabilite de o comisie de anchetă formată din poliţişti, pompieri, procurori şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, a mai spus oficialul ISU.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit, sâmbătă seara, cu 16 autospeciale cu apă, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de cauciucuri situat pe şoseaua Pipera, a declarat locotenentul Cătălin Eftene.

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Viorel Nemeş, a spus că depozitul nu avea niciun sistem de pază sau de siguranţă. Nemeş consideră că proprietarul depozitului a declarat cu totul altă destinaţie a locului respectiv, deoarece nu avea cum să obţină autorizaţie, în condiţiile în care anvelopele au fost depozitate în cantitate mare, alături de solvenţi aflaţi în bidoane de plastic.

Viorel Nemeş a mai spus că incendiul ar fi putut izbucni din cauza unor mijloace electrice improvizate, a unui scurtcircuit al instalaţiei electrice sau de la ţigări nestinse.

Citeşte şi Poluare fatală! Fumul degajat în incendiul de la Pipera poate duce la cancer testicular sau de sân

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu cauciucuri Pipera scurtcircuit