MENIU

Incendiile de vegetaţie au ameninţat sute de locuinţe la nord-vest de Sydney

Incendiu în Australia

Incendiile de vegetaţie, înteţite de rafalele de vânt, temperaturi neobişnuit de ridicate şi o secetă îndelungată, au ameninţat sute de locuinţe la nord-vest de Sydney, au anunţat autorităţile.

O alertă maximă a fost emisă în localităţile Rylstone, Kandos şi Clandulla, la 170 kilometri nord-vest de Sydney.

Aceste incendii au izbucnit din cauza secetei care se înregistrează de luni de zile în statul News South Wales şi din cauza unui val de căldură care a început în noiembrie, înainte de începerea verii în emisfera sudică.  În februarie, incendiile s-au soldat cu 173 de morţi în statul învecinat Victoria, distrugând mii de case, cea mai mare catastrofă naturală din istoria recentă a Australiei.

În Sydney, unde termometrul a arătat 40 de grade, localnicii s-au dus în număr mare la plajă, în timp ce o 1.000 de pompieri ai încercat să stingă circa 100 de incendii în New South Wales. Unul dintre ele a devastat deja 1.200 de hectare în apropiere de Rylstone şi Kandos. O casă a fost distrusă, iar alte 40 au fost ameninţate.

Un alt incendiu, în apropiere de Gunnedah, a fost ţinut sub control, dar în Orange, la vest de Sydney, o alertă a fost emisă din cauza unui incendiu care ameninţă mai multe case.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu canicula secetă Sydney vânt vegetaţie