MENIU

Încasările teatrelor din Bucureşti pe primele luni din 2009 se apropie de totalul anului trecut

Foto: www.cimec.ro

Încasările teatrelor din Bucureşti se apropie, în primele patru luni din 2009, de totalul anului trecut, în condiţiile în care spectacolele fac săli aproape pline, iar publicul, nu de puţine ori, stă la coadă pentru a prinde un bilet.

Gradul minim de ocupare a locurilor din sală este de 80-85% la Teatrul Nottara, 80-93% la Teatrul Naţional, 95% la Teatrul de Comedie şi de 100% la Bulandra, după cum au precizat, pentru NewsIn, directorii instituţiilor. Acest indicator a fost calculat pe baza numărului de bilete vândute, raportat la numărul total al locurilor disponibile în sălile de spectacol. În unele teatre, cum ar fi Naţionalul şi Teatrul de Comedie, există şi un sistem de validare a biletelor la intrarea în sala de spectacol, care contorizează exact numărul de spectatori din sală.

La Teatrul Naţional Bucureşti, cele mai solicitate spectacole sunt "Burghezul Gentilom", "Egoistul", "Inimă de câine", "Eduard al III-lea", "Don Quijote" şi "Ultima oră". Biletele se pun în vânzare sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 10.00, cu cel puţin două săptămâni înainte de spectacolul anunţat, şi se epuizează, de cele mai multe ori, foarte repede, chiar în cursul acelei zile.

La Teatrul de Comedie, gradul de ocupare a celor două săli este aproximativ egal cu cel de anul trecut, însă, ca şi la Naţional, încasările pe primul trimestru se apropie de totalul din 2008.

La Teatrul Bulandra, multe dintre spectacole se joacă, întreaga stagiune, cu casa închisă, potrivit directorului instituţiei, Alexandru Darie. În aceste condiţii, pentru a prinde loc în sală, mulţi spectatori îşi fac rezervări cu trei-patru săptămâni înainte de data spectacolului.

Şi la Teatrul Nottara sunt spectacole care se joacă, de regulă, cu casa închisă, după cum afirmă directorul instituţiei, Mircea Diaconu.