MENIU

Încă o persoană suspectată de infectare cu virusul H1N1 a fost internată la Institutul Matei Balş

Foto: nytimes.com

Încă o persoană suspectată de infectare cu virusul A (H1N1) a fost internată la Institutul Matei Balş, după ce, cu câteva ore înainte, Institutul Cantacuzino a confirmat alte două cazuri de îmbolnăvire. E vorba de prietenul tinerei de 28 de ani întoarsă de la New York. Drept urmare Ministerul Sănătăţii a înăsprit măsurile de siguranţă în aeroporturi şi a introdus obligativitatea de a fi completate formularele de sănătate.

"Acţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor molipsitoare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani", a declarat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Asta înseamnă că toţi cei care nu vor completa fişele de sănătate sau o vor completa greşit în mod intenţionat vor răspunde penal. În plus, pentru toate cursele directe România - Statele Unite, introduse la începutul lui iunie, se va face triaj epidemiologic.

Înăsprirea măsurilor de siguranţă vine după ce luni au fost confirmate alte două noi cazuri de îmbolnăvire. Este vorba de două femei, o tânără de 28 de ani care tocmai se întorsese de la New York şi mama acesteia de 56 de ani. Tânăra a participat în weekend la reuniunea de zece de ani de la terminarea liceului.

Restul persoanelor vor beneficia de asistenţă medicală, dar doctorii nu au considerat necesar internarea sau izolarea la domiciliu.