MENIU

Încă două demisii din guvernul libanez al lui Hassan Diab, în urma exploziilor din capitala Beirut

Încă două demisii din guvernul libanez al lui Hassan Diab, în urma exploziilor din capitala Beirut

Ministrul libanez al Justiției, Marie Claude Najm, și-a prezentat, astăzi, demisia din guvern, invocând tragedia provocată de exploziile care au avut loc în portul capitalei Beirut.

Aceasta este cea de-a doua demisie de astăzi, după cea a ministrul Informaţiei, Manal Abdel Samad, și cea de-a treia demisie din guvernul Diab după cea din weekend a ministrului libanez al Mediului și Dezvoltării Administrative, Damianos Kattar. 

Demisia ministrului libanez al Justiției vine pe fondul protestelor masive, tot mai mulți libanezi acuzând corupția clasei politice.

Sâmbătă, liderul partidului istoric creştin libanez Kataeb (opoziţie), Samy Gemayel, şi-a anunţat demisia din legislativ, împreună cu alţi doi deputaţi ai formaţiunii, în urma tragediei de la Beirut, pledând pentru construirea unui "nou Liban".

Vă reamintim că numărul persoanelor decedate ca urmare a deflagrației din capitala libaneză a ajuns la 154, iar 25 de persoane nu au fost încă identificate. Alte 60 de persoane sunt date, în continuare, dispărute.

Mai multe articole despre:
explozie beirut demisii liban