MENIU

În total, 60 de ţări au marcat Ora Pământului şi au stins luminile în marile oraşe!

Foto: http://www.worldendeavors.com/images/standardCover-Australia.jpg

Poduri, instituţii, monumente celebre s-au cufundat în întuneric timp de o oră. Astfel, se trage un semnal de alarmă în privinţa încălzirii globale.

Australia a fost prima care a dat startul Orei Pământului. Podul din Sydney şi clădirea Operei s-au cufundat în beznă. Oamenii nu au aprins nici măcar televizoarele, iar tinerii au ieşit în parcuri pentru a lua cina la lumina lumânărilor.

Luminile s-au stins şi în Noua Zeelandă. Turnul din Aukland şi clădirea Parlamentului din Wellington au rămas în beznă timp de o oră.

În China, la Beijing, Shanghai sau Hong Kong, majoritatea clădirilor din centru au stins luminile. Iar pe bulevardele din Beijing, nu au mai fost aprinse până duminică.

La Dubai, celebrul hotel Burj al Arab a rămas în întuneric, timp de o oră. La Atena, luminile au fost stinse mai întâi pe Acropole, unde se află monumentele simbol ale capitalei elene. Au urmat clădirea Parlamentului, palatul prezidenţial şi Primăria.

În 2008, peste 50 de milioane de oameni din 400 de oraşe au participat la Ora Pământului. Anul acesta, organizatorii se aşteaptă ca peste 1 miliard de oameni să marcheze evenimentul. 

Mai multe articole despre:
economie ecologie global ţări Ora Pământului