MENIU

În Sibiu au început pregătirile de Crăciun, cu două luni mai devreme decât e necesar

Foto: Realitatea TV

Decoraţiuni de Crăciun la peste 20 de grade celsius! Se întâmplă la Sibiu, unde municipalitatea a început să împodobească oraşul cu ornamentele de sărbători. De câteva zile, pe bulevarde se pot vedea, sute de îngeraşi, fulgi de nea sau oameni de zăpadă.

Ornamentele vor fi totuşi aprinse abia la finalul lunii noiembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun.  La Sibiu, sărbătorile par să bată la uşă şi asta pentru că pe bulevarde se montează ornamentele de Crăciun. Municipalitatea se grăbeşte, deşi sibienii nu sunt de acord.

Ornamentele pentru sărbătorile de iarnă trebuie să fie montate până la data de 28 noiembrie. Atunci se va face inaugurarea, la deschiderea Târgului de Crăciun. "Iluminatul de sărbători a fost montat până în prezent în proporţie de 40%, s-a început cu zona centrală şi va continua şi în celelalte zone, în cartiere", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei.

Pentru anul acesta, în Sibiu s-au alocat aproape 250.000 de lei, pentru montarea şi întreţinerea luminiţelor. Chiar dacă e un an de criză, consiliul local a aprobat un buget mai mare cu 10.000 de lei faţă de 2008. Alţi 40.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru orăşelul copiilor şi manifestările de Crăciun.

Mai multe articole despre:
Crăciun Sibiu iarnă decoraţiuni luminiţe