MENIU

În România, veniturile cresc mai repede decît în oricare dintre ţările europene

Foto: cotidianul.ro

În România, salariile sunt mici, dar cresc repede! Este concluzia studiului făcut de o firmă germană de recrutare, potrivit căruia, în 2009 vor fi creşteri de 12, 13 procente.

În România, veniturile cresc mai repede decît în oricare dintre ţările europene! Studiul estimează că în acest an, salariile românilor vor creşte cu aproape 13 procente în 2009, urmate de ale ruşilor - cu 12 procente şi ale cehilor cu aproape 9 procente.

În România, variaţiile salariale sunt foarte mari în funcţie de zona în care locuieşte angajatul. De exemplu, un muncitor calificat din Bucureşti câştigă anual aproximativ 12.000 de euro, în timp ce unul din Transilvania câştigă doar jumătate din această sumă. În medie, muncitorii calificaţi din ţara noastră au un venit anual de aproape 9.000 de euro, în timp ce ungurii câştigă aproape 20.000 anual.

În ceea ce priveşte angajaţii cu funcţii de conducere, în alte ţări europene câştigă anual peste 80.000 de euro. În România însă, venitul anual se poziţionează în jurul valorii de 50.000.

Studiul a fost făcut de firma germană de recrutare Kienbaum în cooperare cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, iar datele au fost colectate în noiembrie 2008.

Mai multe articole despre:
venituri România muncitori salarii creştere studiu