MENIU

În plină criză economică, angajaţii Romgaz iau prime de 700 de lei

Moş Crăciun le aduce angajaţilor Romgaz prime de 700 de lei
În plină criză economică, angajaţii Romgaz iau prime de 700 de lei

Pentru ei, criza economică nu există. Vorbim de angajaţii Companiei naţionale de Gaz de la Mediaş, al căror fond de salarii depăşeşte bugetul anual al judeţului Sibiu. Mai mult decât atât, pe lângă cheltuielile de personal, Romgaz a investit anul acesta sume exorbitante în sponsorizări. De la echipe sportive, până la evenimente din domeniul modei, compania de la Mediaş a alocat  aproape 8 milioane de lei.

Cornul abundenţei de la Mediaş se numeşte Romgaz. Fericire pentru angajaţii companiei, pentru care traiul zilnic este mai bun decât al oricărui sibian de rând. Asta pentru că salariul mediu de încadrare depăşeşte 2.000 de lei, în timp ce venitul mediu pe cap de locuitor în judeţul Sibiu abia se apropie de 1.500 de lei. Iar pentru că au fost cuminţi, Moş Crăciun le va aduce celor de la Romgaz, anul acesta, şi câte o primă în valoare de 708 lei.

În 2009, zeci de salariaţi din Romgaz au fost trimişi în 79 de deplasări. De la întâlniri şi simpozioane din domeniul gazelor, până la negocieri cu omologi din marile companii europene. Costul acestor deplasări rămâne însă un mister, pentru că nimeni nu poate da detalii legate de cheltuielile companiei, în afara directorul general.

Romgaz nu s-a zgârcit în 2009 la ajutoare date sub forma unor sponsorizări. Peste 6 milioane de lei au mers numai la echipele sportive din Mediaş, cea de baschet şi cea de fotbal. Compania Naţională de Gaz a îndreptat aproape un milion de lei şi spre instituţii precum spitale, asociaţii, fundaţii sau sindicate.

Compania Naţională de Gaz a finanţat în 2009 şi instituţii de cult, precum biserici, parohii şi mânăstiri. De asemenea, sponsorizări în valoare de peste 150.000 de lei au fost îndreptate către şcolile din Mediaş.

Mai multe articole despre:
salariaţi prime Romgaz Crăciun Mediaş