MENIU

În Olanda a fost lansat un joc video despre gripa porcină

Foto: thai-blogs.com
"Marea Gripă" este ultima provocare virtuală pentru iubitorii de jocuri video online

Lupta cu gripa porcină se duce şi în lumea virtuală. În Olanda a fost lansat un joc video despre noua pandemie, menit să atragă atenţia asupra pericolului, dar şi să-i informeze pe oameni despre gripa noua. Virusul AH1N1 a ucis până acum peste 1.400 de oameni din 170 de ţări.

De tine depinde să ţii în frâu o mare ameninţare la adresa omenirii. Luptă împotriva răspândirii unui virus mortal şi încearcă să previi îmbolnăvirea!

"Marea Gripă" este ultima provocare virtuală pentru iubitorii de jocuri video online. Jucătorul intră în pielea şefului organizaţiei mondiale, care trebuie să controleze pandemia. El este cel care trebuie să salveze planeta cu câteva click-uri. Adică să ia măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea virusului ucigaş.

La final, jucătorul află dacă misiunea sa virtuală a fost un succes sau, dimpotrivă, un eşec, în funcţie de numărul victimelor gripei noi înregistrat pe tot globul. Jocul video a fost creat de experţii de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam. Dincolo de faptul că este un joc, "Marea Gripă" oferă utilizatorilor informaţii despre gripa nouă şi măsurile de prevenire, pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor.
Mai multe articole despre:
joc video games noua gripă