MENIU

În judeţul Alba, la Abrud, rata şomajului a ajuns la 60%

Foto: RTV

Criza economică face ravagii la Abrud, unde aproape două treimi dintre localnici nu mai au de lucru, în urma disponibilizărilor făcute în ultimele luni. De altfel, judeţul Alba este pe locul doi pe ţară la şomaj şi pe primul loc în Transilvania.

La începutul lunii iulie, numărul şomerilor de pe teritoriul judeţului Alba ajungea la aproape 17.000, cu o rată de 9,2%. În oraşele monoindustriale mici, cum ar fi Abrud, Zlatna, Baia de Arieş, Câmpeni, Blaj şi Aiud au existat în ultimele luni concedieri colective masive. Spre exemplu la Abrud, potrivit primarului Tiberiu Raţiu, şomajul se apropie de 60% în condiţiile în care nu există investitori care să creeze noi locuri de muncă, iar activităţile miniere au fost sistate.

La începutul lunii iulie au fost disponibilizaţi încă 200 de angajaţi de la fabrica de mobilă Montana Câmpeni, cel mai important agent economic din zona Munţilor Apuseni. În luna iunie, alţi 200 de muncitori au avut aceeaşi soartă. Tot luna iunie, aproape 500 de angajaţi de la o fabrică de cablaje auto au rămas fără un loc de muncă.

Mai multe articole despre:
Alba şomaj şomeri disponibilizări