MENIU

În call centere, limba rusă creşte salariul cu 30%, suedeza cu 50%

Foto: standard.ro

Cunoscătorii de limbi străine rare, precum cele nordice, pot avea un salariu cu până la 50% mai mare în companiile care furnizează servicii de business process outsourcing (BPO), faţă de colegii lor care cunosc doar engleză sau franceză, spun specialiştii în resurse umane din firmele respective. Companiile de outsourcing au dificultăţi şi în găsirea de vorbitori de germană, poloneză, cehă sau turcă.

"Competenţa de limbă străină face diferenţa la salariu. Un vorbitor de limbă nordică poate avea un salariu cu până la 50% mai mare faţă de un vorbitor de limbă engleză. O persoană care vorbeşte rusă primeşte un bonus de 30% faţă de salariul de bază, iar un vorbitor de germană poate primi un bonus de 25%", spune Roxana Tesiu, director de resurse umane pentru Wipro Technologies România.

Un specialist care vorbeşte o limbă străină rară câştigă în România aproximativ 600 de euro net, potrivit companiilor de recrutare. "Dat fiind faptul că este o muncă pe care, în general, o fac tinerii, salariile nu sunt foarte mari", spune Mădălina Popescu, general manager pentru Pluri Consultants, companie specializată în consultanţa HR. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
salarii limbi străine call center HR