MENIU

În acest weekend, în parcul Obor din Capitală, bucureştenii au putut adopta un animăluţ

Foto: 4animals.ro

Asociaţia pentru protecţia animalelor ROBI a relansat campania \"Colorează-le viaţa - Un prieten pentru sufletul tău!\", prin intermediul Târgului de adopţii din parcul Obor. Târgul s-a desfăşurat în fiecare sâmbătă, în aceeaşi locaţie, între orele 12:00 şi 18:00.

Evenimentul din Parcul Obor s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 (ADP Sector 2) şi a adus în faţa doritorilor peste 40 de animale fără stăpân, câini şi pisici.

Campania "Un prieten pentru sufletul tau" are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice, găsirea unor cămine permanente pentru animalele fără stăpân, dar şi informarea şi educarea populaţiei privind îngrijirea şi creşterea animalelor de companie.

După succesul de care ne-am bucurat cu toţii în sezoanele trecute (400 de animale adoptate), prin această campanie Asociaţia ROBI este gata să se implice din nou în lupta pentru îmbunătăţirea situaţiei animalelor fără stăpân.

Este extrem de important ca lumea să înţeleagă că diminuarea numărului de animale aflate pe stradă reprezintă responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Acesta este şi motivul pentru care Asociaţia ROBI îi sfătuieşte de fiecare dată pe toţi cei care adoptă animale şi pe cei care au posibilitatea, să sterilizeze aceste animale, astfel ajutând la prevenirea înmulţirii necontrolate a acestora.

"Invităm iubitorii de animale să ni se alăture la acest prim eveniment pentru a găsi un cămin potrivit pentru animalele fără stăpân. Pentru cei care nu pot adopta un animal dar doresc să ne sprijine prin donaţii, intenţionăm să introducem un sistem public de control al modului în care sunt folosiţi banii donaţi, în sensul că la fiecare ediţie a târgului de adopţie, va fi afişată public situaţia cheltuirii donaţiilor", a declarat  Marilena Cristian, preşedintele Asociaţiei ROBI.