MENIU

În 2008, cele mai mari salarii medii le-au avut angajaţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Foto: RTV

Să fii bugetar poate fi un adevărat privilegiu, daca luăm în considerare salariile pe care le au unii angajaţi, până la 10.000 de lei. Mărturie stă un document guvernamental, prezentat de NewsIn, în care sunt trecute lefurile din diverse instituţii.

Potrivit documentului guvernamental, cele mai mari lefuri au fost la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba de o medie lunară de aproape 10.000 de lei. Pe locul următor se află angajaţii Consiliului Superior al Magistraturii, cu peste 9.500 de lei. Aceştia sunt urmaţi de cei ai Consiliului Concurenţei, ai Curţii Constituţionale şi ai Ministerului Dezvoltării.

La mijlocul clasamentului se află angajaţii Senatului, ai Camerei Deputaţilor şi ai Agenţiei Naţionale de Integritate, cu salarii cuprinse între 4.700 de lei şi 6.400 de lei. Salarii de aproape 4.000 de lei au avut şi angajaţii cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu şi cei de la Administraţia prezidenţială.

Ceva mai puţin au avut salariaţii Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Ministerului Agriculturii, Autorităţii Electorale Permanente şi ai Secretariatul General al Guvernului. Pe ultimele locuri, cu cele mai mici lefuri, se află personalul din ministerele Educaţiei, Mediului, Sănătăţii, Economiei şi Finanţelor şi cei din Consiliul Economic şi Social.