MENIU

Împuşcături la Găneasa, în judeţul Olt, în urma alegerilor de duminică

Foto: montan.tv
Potrivit viceprimarului, Preda Nicolae, la Găneasa s-au tras focuri de armă.
Un grup venit de la Slatina a ajuns în Găneasa, unde a intrat într-o casă şi a agresat patru persoane
Până în prezent, poliţia are un singur suspect care este audiat
Viceprimarul din Găneasa, membru PSD, consideră că incidentul are legătură cu alegerile locale
Un grup venit de la Slatina, de 12 persoane, a ajuns în Găneasa, unde a intrat într-o casă şi a agresat patru persoane.
Mai mulţi susţinători ai candaţilor PSD şi PD-L pentru primăria Găneasa s-au luat la bătaie azi-noapte.

Împuşcături electorale la Găneasa, judeţul Olt. Mai multe persoane venite din Slatina s-au răfuit cu unii localnici. Motivul - susţinerea candidaţilor la primărie. S-au tras focuri de armă, fără victime, dar în încăierarea generală mai multe persoane au fost rănite. Cele două tabere, susţinători ai PD-L şi PSD se acuză reciproc. Mai mult, acuzaţiile simpatizanţilor PSD se îndreptă şi spre primarul din Slatina care este şi preşedintele PD-L Olt.

Un grup de 12 persoane de la Slatina a ajuns în Găneasa, unde a intrat într-o casă şi a agresat patru persoane. S-au tras patru focuri de armă, dar nimeni nu a fost rănit de gloanţe. Patru persoane s-au ales totuşi cu leziuni, dar în urma încăierării generale.

După încheierea conflictului, oamenii au ieşit în stradă şi au blocat traficul pe DN 64 pentru câteva ore. Doi suspecţi au fost duşi pentru audieri la sediul poliţiei din Slatina.

"Aveau asupra lor arma cu care s-a tras. Şi maşinile în care se aflau cei doi era avariată. Cei doi suspecţi au recunoscut că au fost la faţa locului şi au tras cu arma. Ambii sunt din municipiul Slatina", a declarat comisar Claudia Radu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

Se crede că cei veniţi de la Slatina ar fi simpatizanţi ai PD-L, în timp ce persoanele agresate ar fi susţinători ai PSD. 

"Din primele verificări este vorba despre o armă cu gaz", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu.

Viceprimarul din Găneasa, membru PSD, consideră că incidentul are legătură cu alegerile locale, în sensul în care primarul oraşului Slatina, Darius Vlâlcov, a ţinut sub asediu comuna Găneasa aproape trei săptămâni. "A făcut presiuni asupra oamenilor terorizându-i, ameninţându-i să voteze cu candidatul PD-L, încercând să-i mituiască", a spus viceprimarul, care a precizat că localnicilor din Găneasa li s-au oferit făină, ulei şi zahăr.

Viceprimarul comunei a declarat că cei care au fost agresaţi sunt romi, simpatizanţi ai PSD.

În replică, Daniel Bărbulescu, reprezentant PD-L filiala Olt, a spus că "niciun membru PD-L nu a provocat un asemenea incident". Acesta a spus totuşi că, pe perioada campaniei electorale, echipele PD-L "au fost supuse permanent agresiunilor". "Unul dintre cetăţenii de etnie romă care pretinde că a fost agresat în această seară are deschis dosar de urmărire penală pentru agresiune împotriva unui vicepreşedinte PD-L în seara zilei de âmbătă, înainte de ziua alegerilor", a adăugat Bărbulescu. 

La Găneasa, candidatul pentru fotoliul de primar din partea PSD, Nicolae Preda, a primit 1.098 de voturi, în timp ce contracandidatul său, de la PD-L, Dumitru Costea, a obţinut 1.176 de voturi, intrând în turul al II-lea. Reprezentanţii PNL, Cristian Chiriţă, şi PRM, Gheorghe Marinescu, au obţinut 190 şi, respectiv, 38 de voturi.

Potrivit celor comunicate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, Silviu Oancea, s-au prezentat la urne 2.533 de cetăţeni din cei 3.162 aflaţi pe listele electorale permanente, ceea ce reprezint 80,1%.

Administraţia locală din Găneasa a fost condusă de viceprimarul social-democrat Nicolae Preda din luna octombrie, când edilul ales, democrat-liberalul Marin Neremza, şi-a pierdut mandatul ca urmare a schimbării domiciliului.

Mai multe articole despre:
alegeri candidat împuşcături Slatina Olt Găneasa