MENIU

Împrejurimile oraşului Piatra Neamţ sunt locurile perfecte pentru parapantă

Foto: RTV
Senzaţiile pe care le încerci la un zbor cu parapanta nu se pot însă compara cu nimic

Un pic de vânt, îndemânare şi multă stăpânire de sine. Sunt cele trei ingrediente de care ai nevoie pentru un zbor cu parapanta. Senzaţiile pe care le încerci nu se pot însă compara cu nimic. Adrenalină, libertate, doar tu şi cerul, iar jos, nişte peisaje superbe.

Acest sport îşi face din ce în ce mai mulţi adepţi în România.

Împrejurimile oraşului Piatra Neamţ sunt locurile perfecte pentru parapantă. Vântul e bun, iar zona are peisaje de vis şi ce poate fi mai frumos decât să le admiri din văzduh, după ce le-ai luat la pas? Dealurile şi văile de aici sunt numai bune pentru decolare sau aterizare şi nu-i greu deloc să găseşti oameni care să te înveţe să zbori cu parapanta.

Înainte să vă apucaţi de acest sport, trebuie să ştiţi că presupune nişte costuri. O parapantă costă între 1000 şi 2000 de euro. Cam mult, aşa că mai bine închiriaţi. Cam 20 de ore de antrenament cu un instructor sunt de ajuns ca să vă descurcaţi bine. Mai aveţi nevoie şi de un costum special, ca să vă protejeze de frig.

Când zburaţi cu parapanta, puteţi ajunge chiar şi la peste 2500 de metri altitudine, iar la o asemenea înălţime temperaturile sunt destul de scăzute.

Mai multe articole despre:
Piatra Neamţ All Inclusive parapantă