MENIU

Imagini uluitoare: Cum arată în realitate locul unde a avut loc Cina cea de Taină

Tehnologia de imprimare 3D i-a ajutat pe cercetători să recreeze sala din Ierusalim unde ar fi avut loc Cina cea de Taină. 

Arheologii au folosit tehnici de scanare cu laser şi metodelor avansate de fotografiere pentru a recrea sala din piatră cu arcade sprijinite de coloane, pe care creştinii din toată lumea o venerează ca fiind locul în care a avut loc Cina cea de Taină, relatează Reuters citat de Agerpres.

Macheta ansamblulul a fost creată de specialişti pentru că spaţiul original are suzprafeţele uzate şi e prost iluminat, aşa că nu permite un studiu în detaliu.

Proiectul scoate în evidenţă lucrările de artă obscure şi contribuie la descifrarea unor aspecte teologice din încăperea de la etajul al doilea, construită deasupra a ceea ce tradiţia evreiască susţine că este mormântul regelui David.

Unii arheologi au pus la îndoială faptul că această încăpere este cu adevărat sala în care a avut loc Cina cea de Taină, ultima masă despre care Noul Testament spune că Iisus a împărţit-o cu apostolii înaintea de răstignirea Sa.

Mai multe articole despre:
Isus Cina cea de taina