MENIU

Iliescu: Spre deosebire de Băsescu, eu n-am avut relaţii personale cu Hayssam

<descriere>

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, precizează într-o postare pe blog că, spre deosebire de preşedintele Băsescu nu a avut relaţii personale cu Omar Hayssam, nu l-a primit niciodată în audienţă, şi că referirile şefului statului la posibile legături ale sale cu sirianul sunt jignitoare.

\"Afirmaţia repetată de Băsescu, preluată şi de ciracii săi din PD-L, este departe de adevăr, din următoarele motive: 1. Spre deosebire de Traian Băsescu eu nu am avut nicio relaţie personală cu Hayssam. Nu a fost niciodată la mine în vreo audienţă. 2. Nu a existat  avion prezidenţial , ci foloseam avioanele puse la dispoziţie, cu plată, de către societatea Romavia - uneori foloseam avioane TAROM. 3. Oamenii de afaceri sau grupurile de ziarişti nu făceau parte din delegaţiile oficiale, ci însoţeau, cu prilejul unor vizite, delegaţiile oficiale conduse de preşedinte. 4. Grupurile de oameni de afaceri erau propuse de Camera de Comerţ, respectiv de Asociaţiile patronale, în funcţie de interesele lor în ţările vizitate, plătindu-şi toate cheltuielile. 5. Aceasta se făcea pe bază de reciprocitate: şefii respectivelor state ce vizitau România, la rândul lor erau însoţiţi de grupuri de oameni de afaceri. Cu acest prilej se organizau întâlniri, de regulă la Camera de Comerţ, unde erau uneori invitaţi şi şefii de state aflaţi în vizită, pentru a adresa mesaje oamenilor de afaceri. De aceea referirile jignitoare ale lui Traian Băsescu sunt inacceptabile şi vădesc un caracter arţăgos, primitiv\", scrie Iliescu.

\"Declaraţia preşedintelui Băsescu  în legătura cu dezvăluirile din cartea Prădarea României, scrisă de scriitorul romano-american Victor Găetan împreună cu fostul procuror Ciprian Nastasiu, este o mostră de procedeu necinstit specific. La problemele ridicate în carte, se lansează în atacuri la adresa PSD, a lui Mircea Geoană şi bineinţeles a lui Ion Iliescu. O mai face şi pe moralul, apelând la ţinuta moderată în cadrul campaniei electorale, politizând de fapt un lucru la care trebuia să răspundă - la lucruri concrete cu răspunsuri concrete\", mai susţine Ion Iliescu.

Traian Băsescu a declarat luni, pe 16 noiembrie, că Ciprian Nastasiu este \"un procuror rejectat\", dar \"recuperat\" de politicieni, că PSD e responsabil că Hayssam a ajuns partener cu şeful statului în deplasări şi că speră că \"influenţa trusturilor de manipulare a justiţiei din PSD\" a ajuns la capăt, iar dosarul va fi judecat.

Mai multe articole despre:
Omar Hayssam