MENIU

Iliescu: Preşedintele băşcălie, ăsta e numele lui Băsescu

Foto: NewsIN

Preşedintele de onoare al PSD îl pune la zid pe şeful statului. „Demagog”, face pe naivul, parte a sistemului – sunt doar câteva din expresiile folosite la adresa lui Băsescu. Concluzia lui Iliescu e seacă: „Realegerea sa ar fi o catastrofă pentru ţară !”.

Ion Iliescu sare din nou la harţă cu preşedintele Traian Băsescu. Într-o postare pe deja celebrul său blog, fostul şef al statului îl acuză pe Băsescu de demagogie în clipa în care acesta se plânge de întârzierea audierilor miniştrilor Guvernului Croitoru în Parlament.

“Este pură demagogie din partea preşedintelui să reproşeze aşa ceva Parlamentului, când el este cel care a produs, conştient, această tergiversare – mergând împotriva curentului majoritar din Parlament. Dacă ar fi dorit să rezolve rapid criza guvernamentală, în urma votului de neîncredere dat de Parlament guvernului Boc 2, preşedintele avea o soluţie simplă şi sigură (în spiritul prevederilor Constituţiei): să accepte propunerea majorităţii parlamentare exprimată în sprijinul candidaturii domnului Johannis. Aşa încât reproşul său adresat Parlamentului este necinstit!”, spune Iliescu. “Realegerea sa ar fi o catastrofă pentru ţară!”, concluzionează acesta.