MENIU

Ilie Sârbu: Vom face controale la vamă pentru a verifica laptele, legumele şi fructele care intră în ţară

Foto: NewsIn

Guvernul va aproba un memorandum prin care instituţiile statului sunt obligate să facă controale la vamă pentru a vedea dacă laptele, legumele şi fructele care intră în ţară sunt de calitate, a spus la Realitatea FM ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

"Trebuie să vedem şi noi dacă suntem o piaţă de consum de mâna a doua sau a treia pentru unii şi îi omorâm pe producătorii noştri, sau cineva face un joc pe care noi nu l-am sesizat până acum. De săptămâna viitoare, la fiecare punct de intrare în ţară va fi un laborator, cu specialişti care vor face aceste teste. E firesc să ştim ce intră în ţară. Vom începe şi controale la legume şi fructe", a precizat Ilie Sârbu.

Ministrul Sârbu a completat că în urma unor controale efectuate, din cinci probe, patru arătau că laptele nu este conform. "Deci se aduce lapte de proastă calitate", a spus Sârbu. Mai mult decât atât, ajutoarele de stat se vor da pentru cumpărarea unor echipamente de procesare a laptelui din România, care au fost închise din diferite motive, a completat Ilie Sârbu.

Guvernul va sprijini fermierii prin acordarea unor garanţii de stat pentru susţinerea producţiei şi va lua măsuri în scopul respectării normelor de calitate a laptelui importat în România, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

Ascultă aici declaraţia ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu