MENIU

Ilie Sârbu: Ministerul Agriculturii va restructura circa 1.200 de posturi din unităţile din subordine

Foto: rtv

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) va restructura circa 1.200 de posturi din cadrul unităţilor din subordine, a declarat ministrul de resort, Ilie Sârbu.

"Cu tot ceea ce se va reduce la ADS rămâne o rezervă pentru ANIF la care nu am ajuns încă la o concluzie. E vorba de circa 1.200 de persoane care vor fi reduse", a spus Ilie Sârbu la finalul şedinţei de Guvern.

Potrivit ministrului, Autoritatea Hipică Naţională (AHN) se va desfiinţa, iar activitatea va fi preluată de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARNZ), Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) se desfiinţează şi va trece la AVAS. De asemenea, Societatea Naţională de Produse Agricole se desfiinţează.

În plus, Agenţia Naţională a Zonei Montane se comasează cu Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi (CEFIDEC), iar Agenţia Naţională pentru Consultanţă Agricolă (ANCA) şi oficiile din subordine vor constitui scheletul pentru Camerele Agricole.

Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor se comasează cu Banca de Resurse Vegetale din Suceava, Laboratorul Central pentru Carantină Fitosanitară se va comasa cu Laboratorul Central pentru Controlul Rezidurilor de pesticide, plante şi produse vegetale. Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească, Laboratorul Regional pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Blaj şi cel de la Odobeşti se vor comasa.

Totodată, Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri (ONDOV) se uneşte cu Oficiului Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

În ceea ce priveşte Agenţia Domeniilor Statului, instituţie publică, finanţată integral din venituri proprii, aceasta va suporta o reducere a personalului cu 20%, procent ce se aplică şi celorlalte structuri ale ministerului.

"La Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare s-a propus o reducere de personal de 20% şi se va discuta cu sindicatele în zilele următoare", a mai spus Sârbu.

Sârbu a concluzionat că Ministerul Agriculturii va reduce numărul de agenţii şi institute din subordine de la 31 la 21.