MENIU

IJP Bistriţa-Năsăud a anihilat o reţea de evazionişti fiscali

Foto: Realitatea TV

Poliţiştii din Bistriţa au reuşit anihilarea unei reţele de evazionişti fiscali care acţiona pe teritoriul întregii ţări.

În urma celor 36 de percheziţii făcute la domiciliile suspecţilor, patru persoane au fost arestate preventiv, iar trei nu au voie să părăsească ţara. Gruparea a reuşit prin înşelăciuni şi evaziune fiscală să aducă un prejuduciu de 7.100.000 de lei statului şi unor instituţii financiare nebancare. Cei păgubiţi sunt din Bucureşti dar şi din Covasna, Harghita şi Mureş.

"Căutau societăţi care nu mai au activitae, preluau datele acetor societăţi şi întocmeau facturi cu sume foarte mari, sume de ordinul miliardelor pe care le înregistrau la societăţi care aveau oarecare activitate în vederea rambursării TVA-ului. Facem verificări cu privire la destinaţia exactă a banilor pentru că toate sumele de bani pe care le-au introdus în aceste societăţi au fost transferate în conturile bancare a foarte multe societăţi, circuitul este la întregii Românii", a declarat subcomisar Petrică Isopescu, IPJ Bistriţa-Năsăud. 
Mai multe articole despre:
Bistriţa-Năsăud suspecţi evaziune evazionişti