MENIU

Ideile de schimbat lumea se reunesc la TEDxBucharest

FOTO: Flickr / whiteafrican

13 vorbitori, printre care inventatorul Mircea Tudor, cercetătorul Gabriella Ficz, alpinistul Alex Găvan, psihologul Mugur Ciumăgeanu sau arhitectul Ştefan Bortnowski, se reunesc la Bucureşti pe 16 octombrie pentru a arăta cum gândirea lor poate schimba economia, societatea şi cultura românească. TEDxBucharest aduce timp de o zi în România acele idei care merită date mai departe.

O mână de oameni care au produs mici sau mari revoluţii în domeniul lor de activitate sunt gata să-şi împărtăşească secretul timp de o zi la TEDXBucharest. Idei din domenii precum inteligenţa artificială, teatru neconvenţional, aeronautică, terapie comportamentală, sisteme de securitate a transportului internaţional, alpinism, pictură, drepturile omului, epigenetică, publicitate sau antreprenoriat primi ecou timp de o zi la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti din Teatrul Naţional.

TEDxBucharest este o licenţă TEDx, un eveniment anual în care o parte din liderii lumii, gânditori şi practicieni îşi împărtăşesc pasiunea. "TED", care este un acronim pentru Tehnologie, Entertainment, Design, a reunit de-a lungul timpului participanţi de seamă precum Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Phillippe Starck şi Bono. "Cel mai bun spa pentru creier" sau "o călătorie de 4 zile în viitor" sunt câteva dintre epitetele care i-au fost aduse evenimentului.

La TEDxBucharest se vor afla inventatorul Mircea Tudor, cercetătorul Gabriella Ficz, antreprenorul Erich Kish, alpinistul Alex Găvan, psihologul şi jurnalistul Mircea Toma, pictoriţa Alexandra Nechita, psihologul Mugur Ciumăgeanu, creativul Bogdan Naumovici, arhitectul Ştefan Bortnowski şi Ambasadorul Bunăvoinţei în 2008, Sandra Pralong. Acestora li se adaugă Nelvin Joseph (tânăr antreprenor indian care la doar 8 ani primea diploma de certificare în limbajul de programare C*), Dumitru Popescu (directorul ARCA Asociaţiei Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică) şi Carmen Vidu (un regizor care pune tehnologia în slujba artei).

TEDxBucharest este organizat în România de o echipă formată din 9 voluntari "Am pornit la drum doar cu definiţiile succinte ale ingredientelor unui TEDx de succes: vorbitori deosebiţi cu idei provocatoare, un loc ce inspiră inovaţie şi modernitate, calitat la nivel de detaliu şi multă pasiune. În martie 2009 când am luat licenţa TEDx aveam doar pasiunea, restul rămânea un proiect în construcţie", declară într-un comunicat de presă managerul conferinţei, Carmen Oprea.
Mai multe articole despre:
conferinţă tehnologie design Alex Găvan