MENIU

iChange, prima maşină extensibilă din lume

Foto: cars-wallpapers.net

Apeşi pe un buton şi o maşină cu un singur loc se transformă într-una pentru 3 persoane! Minunea este expusă la Salonul Auto de la Geneva de către un producător elveţian care ne asigură că aşa arată viitorul pe patru roţi.

Se numeşte iChange, adică "Mă transform", şi este primul automobil extensibil din lume. Această bijuterie a tehnicii moderne a fost pusă pe roţi de o companie experimentală elveţiană, Rinspeed.

"În viziunea mea, maşina viitorului este una uşoară, aerodinamică şi bineînţeles fără emisii de carbon şi cu o caroserie care se adaptează la nevoile din momentul respectiv, ceea ce înseamnă că spaţiul este adaptabil", a declarat preşedintele companiei, Frank Rinderknecht.

Ichange are 1050 de kilograme şi un motor electric, capabil să propulseze maşina cu 220 de kilometri pe oră. Este dotată cu o cutie de viteze în 6 trepte şi accelerează până la 100 de kilometri pe oră, în 4 secunde. Nu are uşi şi nu are nevoie de chei. Capota se ridică, maşina porneşte, iar uşile se încuie, prin simple comenzi date de pe un telefon iPhone.

Pentru un plus de energie, maşina este acoperită cu panouri solare. Prototipul iChange a costat un milion de dolari, dar nu este de vânzare. Nu se ştie însă dacă va intra vreodată în producţie. Proprietarii companiei pot fi însă siguri că au atras atenţia marilor jucători din domeniul auto, care i-ar putea angaja pentru perfecţionarea altor modele.

Mai multe articole despre:
maşină