MENIU

Icebergurile, principala atracţie turistică în Noua Zeelandă

Iceberg lângă Noua Zeelandă
Turism cu iceberguri în Noua Zeelandă
Bloc de gheaţă în Oceanul Pacific

Icebergurile care plutesc în apropierea statului Noua Zeelandă au devenit noua atracţie turistică în Oceanul Pacific. Autorităţile au pus la dispoziţia curioşilor veniţi din toate colţurile lumii, elicoptere care îi transportă cât mai aproape de magnificele blocuri de gheaţă.

Cercetătorii de la Australian Antractic Division (AAD) au precizat că blocurile de gheaţă provin din Oceanul Antarctic, iar unele dintre ajung chiar şi la 50 de metri înălţime. Lungimea flotei de iceberguri variază între 50 de metri şi doi kilometri, ceea ce ar putea pune în pericol traficul navelor care circulă în zonă, au avertizat specialiştii de la AAD. Oamenii de ştiinţă au explicat că blocurile de gheaţă s-au desprins dintr-o calotă glaciară care are aproape dimensiunile Franţei, potrivit timesonline.co.uk.

Oceanograful Mike Williams a declarat că icebergurile se deplasează cu o viteză de 25 de kilometri în fiecare zi. Acesta a precizat că blocurile de gheaţă nu prezintă niciun pericol pentru localităţile de pe coastă, deoarece icebergurile sunt împinse în larg de curenţii oceanici şi vânt.

O cursă cu elicopterul deasupra icebergurilor din Oceanul Pacific îi costă pe turişti circa 285 de euro.

Ultima dată când icebergurile au ajuns foarte aproape de Noua Zeelandă a fost în anul 2006, unele dintre fiind vizibile atunci chiar de pe coasta statului.