MENIU

Iacob-Ridzi: Mircea Geoană a înlocuit limbajul diplomatic cu unul de cartier

Foto: wordpress.com

Monica Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului, a declarat miercuri, pentru NewsIn, că liderul PSD Mircea Geoană şi-a pierdut reflexele de diplomat, abordând un limbaj de cartier şi criticând orice declaraţie a preşedintelui Băsescu în speranţa că va câştiga câţiva susţinători.

"Constat că Mircea Geoană a înlocuit limbajul diplomatic cu unul de cartier. Probabil că îi place foarte mult opoziţia, văd că este Gică-contra cu ceea ce se întâmplă în România, toate declaraţiile făcute de anumite persoane nu sunt în regulă în viziunea sa, sau nu sunt făcute într-un moment potrivit. Nu este în regulă această atitudine", a comentat liderul democrat-liberal criticile aduse de Mircea Geoană discursului preşedintelui Traian Băsescu privind situaţia din Republica Moldova.

În privinţa afirmaţiilor liderului PSD conform cărora şeful statului ar fi trebuit să se consulte cu liderii partidelor înainte de a veni cu un mesaj în Parlament, Iacob-Ridzi a subliniat că preşedintele Traian Băsescu este singurul care are calitatea oficială să facă o declaraţie pe această temă în faţa Camerelor reunite ale Parlamentui şi a arătat că UE aştepta o reacţie a României în privinţa evenimentelor din Moldova.

"Domnul Geoană este în campanie electorală deja, ceea ce nu este în regulă, vine cu acuze la tot ceea ce se spune sau se face în România, crezând că, astfel, va mai câştiga câţiva susţinători. Cred că este o abordare greşită", a mai spus ministrul Tineretului şi Sportului.

Mircea Geoană a declarat, marţi, după mesajul din Parlament prezentat de preşedintele Băsescu, că şeful statului ar fi trebuit să consulte liderii partidelor politice înainte de a susţine, în Parlament, discursul pe tema Republicii Moldova, pentru a evita o "escaladare evidentă a relaţiei între Bucureşti şi Chişinău". Preşedintele Senatului a mai spus că Traian Băsescu a folosit Parlamentul în scop electoral şi că subiectul Republicii Moldova nu trebuie "târât" în politica internă".