MENIU

I. Crăciunescu: Reţinerile înseamnă un început de curăţenie pentru fotbalul românesc

Ioan Crăciunescu: Dacă persoanele audiate vor vorbi, vom afla foarte multe lucruri interesante
Foto: catavencu.ro

Reţinerile celor doi arbirti, Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, precum şi cea a observatorului federal Marcel Lică pentru luare de mită înseamnă \"un început de curăţenie pentru fotbalul românesc\", a declarat Ion Crăciunescu, fostul preşedinte CCA, la Realitatea TV.

"În fotbalul românesc trebuia să fie făcută ordine mai demult şi nu de către organele judecătoreşti, ci de către organele care conduceau FRF sau de către comisiile de disciplină, dar, atâta timp cât şeful celei mai înalte comisii de disciplină îşi dă demisia şi spune că demisionează pentru că nu vrea să mai suporte presiunile la care este supus şi intervenţiile, vă daţi seama că aceste comisii nu şi-au îndeplinit rolul pe care l-au avut şi iată unde s-a ajuns. Îmi pare rău că s-a ajuns aici", a explicat Crăciunescu.

În opinia fostului preşedinte CCA, "dacă persoanele audiate vor vorbi, vom afla foarte multe lucruri interesante. Una dintre persoanele care ştie foarte multe lucruri este Gheorghe Constantin", a avertizat acesta. În ceea ce priveşte acuzaţiile care i se aduc, Crăciunescu a spus că, "dacă Gheorghe Constantin nu mai făcea ce i se cerea, era îndepărtat imediat".

"Cred că domnul Florin Prunea, prin faptul că a recunoscut că ar fi sunat arbitrii înainte de jocuri, dar şi conducătorii ca să-i informeze, ar trebui să-şi dea demisia de onoare de urgenţă", a mai spus Crăciunescu. "Nu sunt nişte acuze nefondate. Sunt lucruri pe care le-a recunoscut însăşi domnia sa", a completat fostul preşedinte al Comisiei.

"Cu siguranţă se va ajunge şi la un nivel mai înalt pentru că există imixtiuni şi de la cei mai din vârf, care ocupă fotolii în fotbalul românesc şi le este foarte bine", a atenţionat Crăciunescu.