MENIU

Hugo Chavez i-a oferit preşedintelui american cartea "Venele deschise ale Americii Latine"

Foto: worldproutassembly.org

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a continuat sâmbătă să se arate conciliant faţă de Barack Obama, oferindu-i o carte la summitul Americilor, la o zi după strângerea de mână foarte comentată dintre cei doi lideri, relatează AFP.

Potrivit presei, Chavez i-a oferit lui Obama cartea "Venele deschise ale Americii Latine".

Preşedinţia venezueleană a difuzat vineri seară fotografii cu cei doi lideri, vizibil destinşi. Potrivit Caracas, Chavez i-a propus noului preşedinte american să fie prieteni. Un oficial al Casei Albe a dat detalii despre această interacţiune: "Bună ziua, doresc să mă prezint", a spus Obama. "Şi-au strâns mâinile. Apoi, preşedintele Chavez a vorbit, apoi preşedintele Obama a surâs şi s-a dus la locul său", a declarat oficialul.

Întrebat de un jurnalist ce i-a spus lui Chavez, Obama a răspuns: "I-am spus 'Como estas?' ".

Eduardo Galeano, autorul cărţii "Venele deschise ale Americii Latine" este un ziarist si scriitor din Uruguay, iar "Venele deschise" este o "analiză" a Americii Latine de la momentul Columb şi până in 1971, dintr-o perspectivă de stânga.

Datele, din 1492, aproximativ, şi până in 1971 explică modul în care America Latina este manevrată, furată, distrusă de companii europene şi de Statele Unite.

Mai multe articole despre:
carte Hugo Chavez cadou Barack Obama