MENIU

Hrebenciuc: Udrea se face vinovată de abuz în serviciu dacă nu se prezintă la raportul comisiei

Foto: rtv

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că ministrul Turismului, Elena Udrea, face un \"abuz în serviciu, adică o faptă de natură penală\" dacă dezinformează Parlamentul şi refuză să se prezinte în faţa unei comisii de anchetă.

"Doamna Udrea trebuie să citească foarte bine Legea răspunderii ministeriale şi să vadă că în momentul în care dezinformează Parlamentul sau nu se prezintă la cererea unei Comisii parlamentare aceasta înseamnă abuz în serviciu, deci este o faptă de natură penală", a comentat Hrebenciuc afirmaţiile recente ale Elenei Udrea.

Liderul PSD l-a acuzat şi pe Traian Băsescu de amestec în acest scandal şi crede că e speriat de comisia Udrea.

"Eu mă mir că domnul preşedinte Băsescu este atât de speriat de Comisia Udrea, sincer vă spun nu înţeleg de ce atâta emoţie şi atâta patimă în toată această chestiune", a mai declarat Hrebeciuc.

De asemenea, liderul deputaţilor PSD a precizat că social-democraţii au făcut verificări la Camera Deputaţilor în privinţa înregistrării din Comisia de achetă care a fost dată publicităţii.

"Înregistrările nu au plecat de la serviciul nostru tehnic, deci este un alt organism care s-a ocupat de aceste înregistrări şi având în vedere că doamna Udrea a afirmat că se va ocupa informativ de toate aceste lucruri, cred că pot să şi bănuiesc care serviciu s-a ocupat de acest lucru, lucru pe care-l vom dovedi în perioada următoare", a mai spus Hrebenciuc.

Printre altele, Viorel Hrebenciuc a afirmat că în sondaje, actualul preşedinte este în continuă scădere.

"Am discutat un nou sondaj cu cei de la CURS, sondaj în care Geoană are 28% în sondajul CURS, domnul Băsescu are 33%, deci se confirmă din nou căderea domnului Băsescu pe care de altfel şi cei de la CSOP au confirmat-o", a spus Hrebenciuc, precizând că preşedintele PNL, Crin Antonescu  se ridică la 15%, iar Sorin Oprescu la 8%.

Hrebenciuc a mai spus că data Congresului PSD, la care va fi lansată oficial candidatura la alegerile prezidenţiale a lui Mircea Geoană, va fi stabilită între datele de 12 şi 19 septembrie.

Cu această ocazie se vor rezolva şi problemele de natură organizatorică în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor de vicepreşedinte şi de secretar general al PSD.