MENIU

Hrebenciuc despre Băsescu: Dacă va pierde alegerile prezidenţiale, va ieşi din politica românească

Foto: cotidianul.ro
Hrebenciuc: Scade în sondaje datorită prestaţiei pe care dumnealui o are

Liderul grupului parlamentar PSD susţine că Traian Băsescu scade în sondaje din cauza prestaţiei pe care o are. În cazul în care va pierde alegerile prezidenţiale, Băsescu va ieşi din politica românească, afirmă Viorel Hrebenciuc.

"Din preliminatul pe care noi îl avem la partid, în primul tur, astăzi cel puţin, apare domnul Băsescu pe primul loc, dar în turul doi apare pe locul doi. Este de muncă în acest sens, dar şansele domnului Geoană nu sunt mici", a declarat Viorel Hrebenciuc în cadrul emisiunii 100% cu Robert Turcescu.

Liderul grupului parlamentar PSD spune că scăderea lui Băsescu în sondaje este un lucru unanim recunoscut de toate institutele de sondare.

Hrebenciuc despre Băsescu: Hainele instituţiei prezidenţiale nu i se potrivesc

"Scade în sondaje datorită prestaţiei pe care dumnealui o are. Dacă va pierde în alegerile prezidenţiale, este clar că va ieşi din politica românească. Necandidând, poate căpăta un capital de simpatie care să îl facă să aibă un rol activ în continuare în politica românească. Din postura de un eventual prim-ministru. Poate conduce România şi dintr-o altă postură, nu doar din cea de preşedinte", a mai declarat Hrebenciuc.

Hrebenciuc este de părere că hainele instituţiei prezidenţiale nu i se potrivesc lui Traian Băsescu şi "simte şi domnia sa acest lucru".

Coaliţia PSD-PD-L va rezista chiar şi după alegeri

Legat de ce se va întâmpla cu coaliţia PSD - PD-L, Hrebenciuc este optimist şi spune că va rezista: "Eu sunt convins că această coaliţie va putea rezista chiar şi după alegerile prezidenţiale, indiferent de rezultatul lor".

Hrebenciuc a mai precizat că remanierea guvernamentală nu se află pe agenda coaliţiei.

Hrebenciuc despre Udrea: Chiar nu am niciun fel de antipatie faţă de individa asta

Liderul PSD neagă că ar exista o alianţă cu PNL: "Nu avem alianţă cu PNL. Asta este doar în mintea doamnei Udrea. nu există aşa ceva".

Cât despre relaţia sa cu ministrul Turismului, Hrebenciuc spune că nu are niciun fel de antipatie faţă de ea.

"Chiar nu am niciun fel de antipatie faţă de individa asta. Aţi văzut discursul la Parlament. Ăla era discurs de politician? Însăşi maniera în care s-a îmbrăcat, rozaliul acela, cu care vii în Parlament. Totuşi, Parlamentul înseamnă o anumită decenţă şi cum te îmbraci şi cum te comporţi. Acolo nu era parada modei".

Mai multe articole despre:
PSD Traian Băsescu Elena Udrea Viorel Hrebenciuc