MENIU

Hotărârea care abilitează Guvernul să depună bugetul nu figurează pe ordinea de zi a plenului

Foto: NewsIn

Secretarul Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că PSD nu a propus conducerii Parlamentului o hotărâre pentru abilitarea Guvernului de a prezenta un proiect de buget de stat, însă a precizat că acest punct poate fi introdus pe ordinea de zi dacă se propune şi se acceptă în plen.

El a menţionat că acest subiect nu a fost discutat în cadrul Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. "Dacă există o propunere suplimentară din partea PSD ea poate fi făcută în plenul Camerei Deputaţilor, plenul Camerei Deputaţilor (este vorba de plenul reunit al Parlamentului - n.red.) poate modifica ordinea de zi. În acest moment la nivelul şedinţei comune nu a fost ridicată această chestiune", a mai afrimat Zgonea.

Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a declarat marţi seară, la finalul videoconferinţei cu liderii locali ai partidului, că social-democraţii vor propune miercuri în Parlament adoptarea unei Hotărâri prin care să abiliteze Guvernul demis Boc să prezinte proiectul de buget pe 2010.

"Am decis ca mâine (miercuri, n.r.) să propunem în Parlament o Hotărâre prin care să-i cerem domnului Boc să vină de urgenţă cu o propunere de buget în Parlament şi, în acelaşi timp, îi solicităm ca în această propunere de buget să aibă în vedere ca principale elemente care ţin de acţiunea economică pe care trebuie să o aibă România în anul 2010 să se regăsească: Fondul Naţional pentru Locuinţe, investiţiile în infrastructură, sumele necesare pentru plata subvenţiilor în agricultură", a declarat Nica.
Mai multe articole despre:
buget PSD Dan Nica Camera Deputaţilor Valeriu Zgonea