MENIU

Hochei - 12 jucători ai formaţiei HC Csikszereda au boicotat convocarea la echipa naţională

Foto: rohockey.ro

12 jucători ai echipei HC Csikszereda au boicotat convocarea la echipa naţională şi nu s-au prezentat miercuri seară la reunirea lotului, care trebuie să pregătească participarea la Campionatul Mondial din Polonia, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă.

România trebuie să participe la Campionatul Mondial din Polonia, acolo unde face parte din Divizia I, Grupa B, meciurile urmând să se dispute în localitatea Torun. 12 dintre jucătorii convocaţi, componenţi ai echipei HC Csikszereda, au ales să boicoteze participarea la meciurile de la turneul final şi nu s-au prezentat la reunirea tricolorilor, aceştia fiind: Robert Fulop, Istvan Nagy, Jozsef Adorjan, Attila Goga, Botund Flinta, Ede Mihaly, Tivadar Petres, Arpad Mihaly, Zsombor Antal, Zsolt Molnar, Csanad Virag şi Levente Lorinncz.

Conducerea Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă îl acuză pa patronul formaţiei HC Csikszereda, Janos Kurko, că are un război cu forul condus de Barna Tanczos. "Este regretabil că în războiul pe care l-a declanşat împotriva FR de Hochei pe gheaţă domnul Janos Kurko foloseşte jucătorii, pe care îi aruncă înainte. Din păcate, în urma ambiţiilor personale ale unui om vor avea de suferit atât echipa naţională, cât şi hocheiştii", se arată în comunicatul remis Agenţiei NewsIn.

Preşedintele FR de Hochei pe gheaţă, Barna Tanczos, a lansat un atac dur la adresa lui Janos Kurko şi a anunţat că forul pe care îl conduce nu va ceda niciunui fel de presiune, indiferent de consecinţe: "Gestul celor de la HC Csikszereda este incalificabil, iar în aceste condiţii e clar că avem de-a face cu un boicot. Nu au spus nimic şi au acţionat mârşav, folosind şantajul ca armă de negociere. Ne putem aşeza să discutăm, dar nu putem accepta condiţiile aberante pe care le solicită domnul Kurko".

Oficialul a adăugat că va propune Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei suspendări drastice pentru jucători, dar şi luarea unor măsuri împotriva clubului. De asemenea, Tanczos a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre cei 12 jucători care nu au onorat convocarea la naţională ar veni la lot, însă nu sunt lăsaţi de conducerea clubului.

Pe de altă parte, conducerea Federaţiei Române de Hochei pe gheaţă a susţinut joi, de la ora 12:30, la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti, o conferinţă de presă în care va fi prezentat lotul pentru Campionatul Mondial, însă se vor face şi alte precizări cu privire la acest boicat al jucătorilor de la HC Csikszereda.
Mai multe articole despre:
hochei HC Csikszereda