MENIU

Hidroelectrica a fost amendată în urma unui control ANRMAP

Foto: romanialibera.ro

Compania Hidroelectrica a fost amendată cu 35.000 de lei de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice pentru modul în care au fost cumpărate mai multe autoturisme.

Hidroelectrica a organizat anul trecut 3 licitaţii pentru achiziţionarea a 30 de autoturisme de teren în valoare totală de 3,8 milioane de lei, deşi, conform legii ar fi putut face o singură licitaţie. În plus, au fost cumpărate mai multe maşini decât se prevăzuse iniţial, fără să se organizeze o nouă licitaţie deschisă.

În urma acestor nereguli Hidrolectrica a fost amendată, iar Corpul de Control al Guvernului a fost sesizat.

"S-a constatat că Hidroelectrica a organizat trei proceduri de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea a patru tipuri de autoturisme, deşi achiziţionarea privea acelaşi tip de produs. Practic, pentru fiecare dintre proceduri a fost depusă o singură ofertă, este vorba de acelaşi operator economic, iar autoritatea contractantă a achiziţionat ulterior o cantitate suplimentară de produse, respectiv autoturisme, fără să organizeze o nouă procedură de licitaţie deschisă", a declarat pentru Realitatea FM Cristina Trăilă, preşedintele ANRMAP.