MENIU

Hernie inghinală: simptome. Când e nevoie de operaţie?

Hernie inghinala simptome, operatie, cauze

Hernie inghinală: Hernia inghinală apare atunci când țesutul moale din interiorul abdomeniului iese printr-un orifiu herniar.

Hernie inghinală: Hernia inghinală este dureroasă mai ales când tușești, te apleci sau ridici obiecte grele. Nu este o problemă foarte periculoasă, însă nu se vindecă și poate provoca complicații. De cele mai multe, este nevoie de operație.

Hernie inghinală: Simptomele herniei inghinale

Uneori, hernia inghinală poate sănu provoace simptome și este descoperită în timpul unui control de rutină, potrivit mayoclinic.org. Cel mai frecvent, însă, poți observa o umflătură în zona inferioară a abdomeniului.

Umflătura este mai evidentă când stai dreaptă, mai ales dacă tușești. Poți simți și o senzație de arsură în zonă, durere sau disconfort, mai ales când ridici obiecte grele.

În mod normal, poți să împingi hernia înapoi în abdomen când stai întinsă pe pat. Dacă nu, aplică o pungă cu gheață pentru a reduce umflătura și a scăpa de durere.

Hernie inghinală: În unele cazuri, hernia se poate bloca în zona canalalului inghinal și nu poate fi readusă în abdomen. În acest caz, poate avea loc strangularea herniei, caz în care intestinal nu mai este alimentat cu sânge și este nevoie de intervenție medicală de urgență.

Când hernia inghinală devine o problemă care îți pune viața în pericol, te poți confrunta cu amețeli, vomă, febră, palpitații, durere intensă care se intensifică și o înroșire sau învinețire a umflăturii din zona inghinală.

Hernia inghinală este de două tipuri: directă și indirectă. Cea indirectă apare cel mai frecvent, mai ales la copiii născuți prematur. Poate apărea, însă, și la adulți, mai ales în rândul bărbaților.

Hernia inghinală directă afectează persoanele adulte, scrie unica.ro.

Hernie inghinală: Cauzele herniei inghinale

De cele mai multe ori, hernia inghinală apare fără motiv. În alte cazuri, însă, poate fi cauzată de un punct sensibil în peretele abdominal, constipație, ridicarea de obiecte grele, ascită, greutate excesivă sau tuse cronică.

Hernia inghinală poate apărea atât la nou-născuți, cât și la adulți.

Hernie inghinală operaţie: Cum tratezi hernia inghinală

Dacă hernia inghinală nu te deranjează, este suficient să o urmărești și să eviți efortul fizic.

Când, însă, crește și este dureroasă, este necesară operația. Poți preveni apariția acestei probleme de sănătate păstrâng o greutate sănătoasă.

Hernie inghinală: Consumă alimente bogate în fibre, pentru a preveni constipația. Este indicat, de asemenea, să eviți să ridici obiecte grele, iar dacă trebuie să o faci, îndoaie-te de la genunchi, nu din talie.

Fumatul este un alt factor care favorizează apariția herniei inghinale, deoarece cauzează tuse cronică.