MENIU

Henry spune că a vrut să se retragă din naţională după incidentul de la meciul cu Irlanda

<descriere>

Atacantul francez Thierry Henry a declarat într-un interviu pentru L\'Equipe că s-a gândit să se retragă din echipa naţională din cauza criticilor care i-au fost aduse după ce s-a ajutat de mână pentru a pasa la golul care a calificat Franţa la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

\"Totul a mers prea departe, am fost foarte afectat. Nu a fost prima dată când m-am gândit la retragere. Mi s-a întâmplat şi după Campionatul Mondial din 2006, dar era prea devreme. La fel s-a petrecut şi după EURO 2008, dar m-am gândit că nu era momentul potrivit. O generaţie avea nevoie de mine\", a declarat Henry.

Atacantul Barcelonei a mai spus că pentru el contează mai mult să ajute prima reprezentativă decât problemele pe care le are.

Henry a atins mingea înainte s-o trimită spre William Gallas, care a marcat în prelungiri golul prin care Franţa s-a calificat la CM 2010, în dauna Irlandei.

\"Nu trebuia să fac lucrul acela, dar nu am putut să mă controlez. Regret ce s-a întâmplat. După meci m-am simţit cu adevărat singur. Doar după ce am dat comunicatul m-au contactat şi cei de la federaţia franceză\", a mai spus jucătorul.

Acesta afirmase că soluţia corectă ar fi rejucarea meciului retur din baraj, încheiat la egalitate, scor 1-1, dar FIFA s-a opus.

Mai multe articole despre:
retragere Franţa Irlanda Thierry Henry CM 2010