MENIU

Handbal/Ungaria-România 31-28, în ultimul meci al tricolorilor la Cupa Pannon

Foto: sport365.ro

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă, sâmbătă, de selecţionata Ungariei, scor 31-28 (15-21), în ultimul meci al tricolorilor la Cupa Pannon, competiţiei organizată în memoria handbalistului român Marian Cozma.

La intonarea imnului, Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, a stat între tricolori, iar ulterior i-a fost înmânat un tricou cu numele fiului său şi cu numărul 82, în culorile Ungariei şi României. În sala din Veszprem a fost strigat pentru câteva zeci de secunde numele lui Marian Cozma.

Cei mai buni marcatori ai României în acest meci au fost Valentin Ghionea (7) şi Iulian Stamate (7). La finalul partidei, publicul a scandat din nou numele lui Marian Cozma.

România a înregistrat la acest turneu două înfrângeri şi un egal:
Serbia-ROMÂNIA 40-32; ROMÂNIA-Tunisia 33-33; Ungaria-ROMÂNIA 31-28.

Partida dintre Ungaria şi România a avut loc în sala din Veszprem, oraş în care a murit pivotul român Marian Cozma. Acesta a fost înjunghiat în inimă în luna februarie, în faţa unui local din acest oraş. Cozma era legitimat la clubul local MKB Veszprem.

Trofeul Cupei Pannoniei a fost cucerit de selecţionata Serbiei, care până la ora acestui meci a trecut de România şi Ungaria şi a acumulat 4 puncte.
Mai multe articole despre:
handbal naţionala meci Marian Cozma