MENIU

Handbal: Krim Mercator-Oltchim Râmnicu Vâlcea 35-34 în Grupa principală 2 a Ligii Campionilor

Foto: NewsIn

Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de formaţia slovenă Krim Mercator, scor 34-35 (15-17), în cadrul unui meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor.

Pentru Oltchim au marcat: Valentina Ardean Elisei (9), Ramona Maier (6), Oana Manea (4), Steluţa Luca (4), Adina Meiroşu (4), Anastasia Pidpalova (3), Roxana Gatzel (2), Iulia Puşcaşu (2).

Prima repriză a început cu gol pentru Krim, care a preluat conducerea pe tabelă încă din start, având avantaj mai tot timpul în primele 30 de minute. Jucătoarea primei reprizei pentru Oltchim poate fi considerată Valentina Ardean Elisei care a punctat de 8 ori. În minutul 6, slovenele s-au distanţat la trei goluri, după ce Narcisa Lecuşanu a ratat o aruncare de la şapte metri. Cu multe probleme la finalizare, dar şi în apărare, Oltchimul s-a văzut condusă mai mereu, doar cele două extreme Elisei şi Maier ţinând echipa în joc. În minutul 14, la scorul de 11-7, Radu Voina a cerut time-out simţind că jucătoarele sale nu se concentrează, după care a urmat o reuşită a Oanei Manea, cu o boltă superbă. Cu trei minute înainte de finalul primei părţi, Krim conducea cu 17-12, dar elevele lui Radu Voina au punctat de trei ori consecutiv şi au reuşit să intre la vestiare cu două goluri diferenţă, scor 17-15.

A doua repriză a început cu gol pentru Oltchim, care a reuşit să revină în joc, prin golurile lui Maier şi Luca, scorul fiind 17-17 în minutul 33. Patru minute mai târziu, graţie reuşitei Anastasiei Pidpalova, diferenţa s-a dus la două goluri, scor 19-21. Slovenele şi româncele au mers cap la cap până în ultimele minute ale meciului. În minutul 57, scorul era de 32-32, iar Roxana Gatzel marcat cu o aruncare telefonată, dar slovenele au egalat imediat pe următorul atac. A urmat golul Oanei Manea, din minutul 58, dar Krim a punctat de la şapte metri, situaţie din care nu au ratat nicio aruncare pe parcursul meciului. În ultimele secunde, slovenele au mai marcat încă o dată de la şapte metri şi conduceau cu 35-34, însă Gatzel a ratat egalarea, iar meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Krim.

Acesta este al doilea eşec al Oltchimului în Grupa principală 2 a Ligii Campionilor, după cel cu Buducnost, scor 22-23.

Următorul meci al Olchimului este programat pe teren propriu cu Buducnost, pe 15 martie, de la ora 19:00.