MENIU

Handbal: Dezastru la Rulmentul! Gâlcă, Amariei şi Vintilă au devenit libere de contract

Foto: Newsin

Handbalistele Ionela Gâlcă, Carmen Amariei şi Simona Vintilă au devenit libere de contract după ce Rulmentul Braşov nu le-a achitat restanţele financiare până la data de 22 iunie, stabilită de Comisia de Soluţionare a Memoriilor, a confirmat, pentru NewsIn, preşedintele Rulmentului, Remus Cojocaru.

"Nu au fost plătite până azi când aveam dată limită, deci sunt libere de contract", a afirmat Cojocaru.

Rulmentul Urban Braşov se confruntă de mai mult timp cu probleme financiare şi începând din luna februarie jucătoarele au început să depună memorii la FRH pentru neplata sariilor. Primele două jucătoare care au depus memorii au fost Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu, ambele devenind libere de contract şi fiind trasferate imediat de Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Gâlcă, Amariei şi Vintilă nu sunt singurele care au depus memorii, în situaţia lor mai sunt jucătoarele Gabriela Juhasz şi Anca Amariei. Alte două jucătoare, Alexandrina Barbosa şi Ljdia Horvath, şi-au despus memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi aşteaptă un verdict. O altă handbalistă de la Rulmentul, Woo Sun Hee, şi-a încheiat contractul cu gruparea braşoveană şi nu a vrut să şi-l mai prelungească.

Astfel, pivotul Ionela Gâlcă va ajunge la Oltchim, acest lucru confirmându-l, pentru NewsIn, preşedintele grupării, Ioan Gavrilescu: "Am vorbit şi eu la Federaţie şi apoi cu Ionela Gâlcă. Acum e în vacanţă şi se va întoarce pe 24 iunie în ţară. Pe 25 va veni la Vâlcea şi, în proporţie de 99%, ea va semna un contract cu Oltchim. Sunt nişte detalii de discutat, dar eu cred că ea va semna cu noi".  

Ionela Gâlcă a plecat în sezonul 2008-2009 de la Oltchim la Rulmentul.
Mai multe articole despre:
Rulmentul Carmen Amariei