MENIU

Halatele au fost înlocuite cu unele de unică folosinţă, la spitalul din Arad

Foto: wordpress.com

Lenjeria Spitalului Judeţean Arad zace murdară în grămezi, pentru că spitalul nu şi-a mai plătit facturile către spălătorie. Conducerea spitalului a cumpărat lenjerie de unică folosinţă, dar măsura nu acoperă tot necesarul.

Chirurgii se plâng că nu au halate de bumbac, iar cele de unică folosinţă sunt puţine. "Pacienţii aşteaptă patru-cinci zile pentru operaţie şi acum află că nu se mai operează. Nu se poate aşa ceva", a declarat mama unei paciente.

De două zile, lenjeriile de pat murdare si halatele medicilor zac în mormane pe holurile spitalului. Conducerea unităţii a găsit o soluţie, care costă 10.000 lei pe săptămână. "A trebuit să luăm măsuri de criză în momente de criză. Am achiziţionat lenjerie de unică folosinţă. Rezolvăm urgenţele majore, iar cei care pot fi reprogramaţi sunt amânaţi", a precizat managerul spitalului, Mirandolina Prişcă.

Firma care curăţa lenjeria are de recuperat 1,6 milioane de lei de la spital. Angajaţii spălătoriei nu şi-au mai luat salariile de două luni, aşa că au refuzat să mai muncească. "Pe mine mă deranjează refuzul managerului de a dialoga. Înţeleg că nu sunt bani, dar măcar să discutăm o reeşalonare a datoriilor, să ştiu ce planuri imi fac", a explicat directorul spălătoriei, Gheorghe Ghilinţă.

În spitalul judeţean Arad se află peste 2.000 de pacienţi.
Mai multe articole despre:
spital manager fonduri bani medic pacient spălătorie