MENIU

Hagi: "Ribery a fost mai ieftin decât Dayro Moreno, l-am ales pe francez"

Foto: NewsIn

Fostul selecţioner al României şi antrenor al Stelei, Gheorghe Hagi, a declarat, joi, că unul dintre jucătorii pe care i-a dorit pe vremea în care a antrenat-o pe Galatasaray a fost columbianul Dayro Moreno.

"Am vrut să-l iau atunci când avea 17 ani. L-am întrebat pe Mondragon de un jucător bun din Columbia, iar el mi l-a recomandat pe Dayro. El este tipul de jucător care poate fi un decar autentic. Poate evolua foarte mult, dar are nevoie de mai multă participare în joc", a dezvăluit Hagi, care a opinat că la echipele de club din România există doar doi decari autentici, Adrian Cristea şi Dayro Moreno.

Tehnicianul a mai spus că în cele din urmă l-a ales pe francezul Ribery în dauna columbianului, datorită preţului mai mic al acestuia. "Aveam bani puţini şi trebuia să aleg între Dayro, Ribery şi alţi doi jucători, printre care şi Pleşan. Am vorbit cu Boloni şi mi-a dat referinţe bune despre Ribery. S-a văzut de la primele antrenamente că este un jucător foarte bun. Am văzut la el o mare calitate, al treilea ochi, pe care puţini fotbalişti o au. În plus, nu îi este frică. Sunt mulţi jucători foarte buni, dar fricoşi", a explicat Hagi.

Fostul antrenor al Galatei a mai spus că l-a împrumutat pe Ribery în schimbul sumei de 250.000 de euro, iar în cazul în care clubul turc se hotăra să îl cumpere, trebuia să plătească două milioane de euro.
Mai multe articole despre:
Hagi bani Ribery Dayro Moreno