MENIU

Guvernul kenian face muzeu în satul de baştină al familiei lui Barack Obama

Foto: www.globaleye.org.uk/

Guvernul kenian a decis construirea unui muzeu la Kogelo, unde se regăsesc rădăcinile strămoşeşti ale lui Barack Obama, pentru a specula interesul turiştilor americani pentru trecutul noului preşedinte american, Anunţul a fost făcut de ministrul kenyan al Culturii.

"Satul suscită şi va suscita un interes pentru turiştii străini, atâta timp cât Obama va rămâne la Casa Albă", a explicat Ndua Chege, responsabil pe probleme de educaţie  din Ministerul Culturii.

Satul Kogelo, situat în vestul Kenyei, este locuit de urmaşii poporului Luo, din care se pare că provine tatăl preşedintelui american. Muzeul va adăposti memorii, fotografii, cărţi şi alte obiecte care au aparţinut lui M. Hussein Obama, mort într-un accident de circulaţie în 1982, la Nairobi. După estimările guvernului kenyan, investiţiile în construcţia şi amenajarea muzeului se vor ridica la 5 milioane de shillings, echivalentul a 63.000 USD.

Satul de baştină al familiei Obama a fost profund transformat după alegerile din 2009 din Statele Unite: print-o decizie a Guvernului, localitatea a fost electrificată, străzile asfaltate, iar numeroase posturi de poliţie au fost deschise, pentru a apăra culorile Partidului Democrat.
Mai multe articole despre:
muzeu Kenya Barack Obama