MENIU

Guvernul a schimbat din funcţie subprefecţii susţinuţi de PSD. Urmează directorii de deconcentrate

Foto: NewsIn

Guvernul a decis schimbarea din funcţie a 23 de subprefecţi susţinuţi de PSD, după ce joi a schimbat 20 de prefecţi care au ocupat funcţiile cu susţinerea aceluiaşi partid. Adriean Videanu a adăugat că vor fi înlocuiţi şi directorii de deconcentrate susţinuţi de PSD.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat că au fost schimbaţi din funcţie 23 de subprefecţi din 15 judeţe şi au fost numiţi 16 subprefecţi, din care trei din rândul inspectorilor guvernamentali, prin aplicarea principiului mobilităţii.

Decizia de sâmbătă vine la două zile după ce Executivul a decis schimbarea din funcţie, prin Hotărâri de Guvern, a 20 de prefecţi susţinuţi de PSD, respectiv cei din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Olt,  Prahova, Sălaj, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu spusese vineri, într-o conferinţă de presă la Slatina, că după schimbarea secretarilor de stat şi a prefecţilor şi subprefecţilor, urmează directorii de instituţii deconcentrate susţinuţi de PSD.
"Directorii de deconcentrate susţinuţi de PSD vor fi schimbaţi imediat. După secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii PSD, vor urma directorii de deconcentrate susţinuţi de acest partid. Directorii trebuie să aibă aceeaşi culoare politică cu guvernul pentru că trebuie să pună în practică programul Executivului", a spus Adriean Videanu.

Mai multe articole despre:
demitere guvern PSD şedinţă Emil Boc subprefecţi HG